woensdag 11 februari 2009

De G-factor!

Vrijdag 30 januari vond de finale plaats van de talentenjacht in Geuzenveld. Met de buurt en een professionele jury gingen we op zoek naar de x-factor. In Geuzenveld noemen we het de G-Factor!


In de jury namen plaats: Femke Janssen, artistiek leider Public Amusement, Shirley Brandeis journaliste in Nieuw West, Robin de Bood van het dagelijkse bestuur Geuzenveld-Slotermeer,  en buikdanseres Isis. Samen stonden zij voor de moeilijke opgave om te beslissen wie van de deelnemers de absolute G-Factor heeft. Aan deze talentenjacht hebben de volgende basisscholen uit Geuzenveld deelgenomen: 't Koggeschip, Goeman Borgesius en de Timotheusschool.
 
De avond begon met een spetterend optreden van een Marrokaanse Percussieband. Ondanks dat de stroom halverwege uitviel, wisten ze het publiek enthousiast te maken. Daarna was het de beurt aan de talenten die we hadden ontdekt tijdens de voorronde op 14 januari.
Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor Boutaina en Koutar van 't Koggeschip. Twee dames die niet alleen zangtalent, maar ook danstalent hebben. Ze blonken uit door het verzorgde optreden met kostuums, make-up en een professioneeel uitgewerkte choreografie.
Deze winnaars mogen een weekend optreden tijdens het Expeditie Nieuw West festival in april. Ook krijgen zij een masterclass aangeboden door Public Amusement. Hierbij wordt hun act geperfectioneerd.
Onderstaande de foto's van alle deelnemers aan de finale.

Tekst: Michelle van Aggelen
Foto's: Ingrid de Groot


0 reacties: