maandag 23 maart 2009

Expeditie Nieuw West in 2009!

Na een korte vakantie kunnen we met een frisse blik terugkijken op het afgelopen jaar. Wat is er terechtgekomen van al onze plannen voor de expeditie in 2008? Wat is geslaagd en waar kunnen we nog aan werken?


Tijdens de expeditielessen op basisschool ‘t Koggeschip merkten we dat er echt iets gebeurde bij de mensen uit de buurt. De leerlingen van groep 5 t/m 8 gingen met verschillende ‘experts’ de buurt in. Door middel van verschillende kunstvormen als fotografie en theater konden de kinderen met een nieuwe blik naar de buurt kijken. Tijdens dit educatiepakket hebben de kinderen ook de ouderen uit het verzorgingscentrum Cordaan ontmoet. Het ontmoeten en ontdekken van nieuwe plekken is echt waar het om gaat bij Expeditie Nieuw West. Al met al een verrijking voor alle deelnemers.

Naar aanleiding van dit succes weten we dat we tijdens de expeditie bij de kern moeten blijven: ontmoeten, verbinden en ontdekken door middel van verschillende kunstvormen. Met de buurt op expeditie door middel van een kunstroute,dat is altijd de grondgedachte geweest en dat moet die ook blijven. Via deze route kun je de buurt op een andere manier gaan bekijken en ontmoet je buurtbewoners die hebben geparticipeerd aan dit project.

De komende maanden willen we nog veel dingen bereiken. Binnen 3,5 maand moet er een festival staan in de buurt waar zeker 500 buurtbewoners aan meedoen. Zij kunnen samen met al het publiek buiten Geuzenveld de route gaan lopen door de buurt. Kortom er moet publiek verzameld worden!

Dit vraagt nog veel van de medewerkers van Public Amusement. Voor Femke is het een grote taak om het hele project te coordineren als artistiek leider en producent. Hoe moeten we zorgen dat de expeditieroute kwaliteit krijgt en dat alle artistieke projecten slagen? Michelle heeft de opdracht om zoveel mogelijk publiek te verzamelen van binnen en buiten Geuzenveld. Nienke heeft de grote opdracht om het festival te organiseren. Voor Lina is het een uitdaging om de buurt te betrekken bij alle ontwikkelingen en betrokken te houden, zodat het festival gaat leven voor hen. Voor de zakelijk leider Berend is het de taak om ervoor te zorgen dat we niet failliet gaan!

Kortom er staat genoeg op de planning om te zorgen dat de Expeditie in 2009 nog meer gaat leven in Geuzenveld.

Tekst: Femke Janssen & Michelle van Aggelen

0 reacties: