woensdag 20 mei 2009

Bezoek van het Stadsdeel en Woningcooperaties!

Maandag 27 april en dinsdag 28 april kregen we hoog bezoek van het Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer en het Sociaal Interim Beheer, waaronder Tys de Ruijter, de wethouder van Kunst en Cultuur. Ook onze contacten van de woningcooperatie Stadgenoot waren aanwezig. Met sommige van hen hebben we intensief samengewerkt om het festival tot stand te laten komen. 


Via Stadgenoot hebben we gebruik kunnen maken van verschillende locaties in Geuzenveld waar onze voorstellingen plaatsvonden. Het was goed om hen te kunnen ontvangen en rond te leiden door de buurt. Doordat Geuzenveld hun werkterrein is, zijn veel plekken bij hen bekend. Toch is het ons gelukt om ook hen met een open blik naar deze buurt te laten kijken. Onze kunstwerken werkten soms confronterend, maar was ook juist een motivatie om bepaalde plekken nog steviger aan te pakken. Bovendien lieten we zien wat er bereikt kan worden als er samengewerkt wordt in de buurt.
Anderzijds konden de bezoekers ook een stukje wijzer worden van de bijdrages van de medewerkers van het stadsdeel tijdens de expeditie. Vooral Martijn de Graaf, beleidsmaker Kunst & Cultuur van het Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, wist op meerdere locaties 'inside information' toe te voegen. Dit was voor andere bezoekers ook meteen een mogelijkheid om op de man af te vragen wat de precieze plannen zijn voor de buurt hoe het Stadsdeel en de cooperaties dat denken uit te voeren.

Enkele reacties van dinsdag 28 april kun je hieronder lezen:

‘Het was een zeer boeiende avond, en het was erg goed merkbaar dat de makers er van alle kanten tegenaan gekeken hadden om de avond boeiend te maken én te houden.

Er zat een goed tempo in, de locaties waren goed gekozen, en de kunstvormen afwisselend, en professioneel gebracht. En goed om te zien dat er veel is samengewerkt met allerlei instanties en partijen: bijvoorbeeld de twee jonge acteurs die de scène met de auto speelden boven aan de trap, zijn afkomstig uit de 5 O’ Clock Class West, waar ik ze van herkende.

Het meest is me bijgebleven de docu ‘Flink oud’, met daarin die aansprekende verhalen van de oudere inwoners van Geuzenveld: het is inderdaad een spiegel die wij voorgehouden hebben gekregen en de corporaties ook.’

Martijn de Graaf, beleidsmedewerker Kunst & Cultuur, stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer


‘Gisteravond heb ik genoten van de expeditie. De kwaliteit van de acteurs was goed, zo goed dat je zelfs ging geloven dat het echte personen zouden zijn. De locaties met de juiste voorstellingen waren goed verbonden. Ten slotte gaf het mij een spiegel waar wij als stadsdeel mee bezig zijn en wat voor impact de vernieuwing op bewoners heeft.’

Peter Hazewindus, Sociaal Interim Beheer, Stadsdeel Geuzenveld Slotermeer

 

Tekst: Michelle van Aggelen
Foto: Ingrid de Groot

0 reacties: