woensdag 20 mei 2009

Winnaars G-factor op Expeditie Nieuw West!

In januari heeft Public Amusement samen met het Stadsdeel de G-factor georganiseerd, een talentenjacht in Geuzenveld. Hieraan deden leerlingen mee van drie verschillende basisscholen. De Goeman Borgesius, 't Koggeschip en . Na een voorronde en een zinderende finale koos de jury uiteindelijk voor Boutaina en Kaoutar van 't Koggeschip. Deze twee actieve dames hebben zang en danstalent en zitten samen op acrobatiek. Ze hebben grote ambities voor in de toekomst. Zo wil Boutaina later minister president worden en Kaoutar wil graag moeder worden. Voorlopig zien wij ze nog graag optreden...

Als winnaars van de talentenjacht mochten ze twee zondagen optreden als speciale gasten op het festival Expeditie Nieuw West in hun eigen wijk Geuzenveld. Daarvoor moest natuurlijk wel gerepeteerd worden. Hun eigen optreden bestond uit zang en dans, maar na gewerkt te hebben met Femke Janssen, de artistiek leider van Public Amusement, werd er nog een stukje theater aan hun act toegevoegd. Dat gaat over hen als bewoner van Geuzenveld en over hun vriendschap.
Een belangrijk onderwerp van het festival was de stadsvernieuwing. In Geuzenveld wonen heel veel oude bewoners en met alle nieuwe huizen komen er steeds meer nieuwe bewoners bij. Boutaina en Kaoutar zijn daar een goed voorbeeld van. Boutaina woont nog maar een paar jaar in Geuzenveld. Zij is in een nieuwbouw huis komen te wonen recht tegenover haar basisschool. Kaoutar woont al heel haar leven in de buurt. Dat lieten ze zien tijdens hun act. 
Het publiek van het festival was blij verrast door het optreden van het duo. Veel bezoekers vonden het ongelofelijk knap dat ze het lef hadden om op te a-cappela op te treden op een podium midden in Geuzenveld, waar iedereen uit de buurt hen kon bewonderen. 

Naast hun optredens hadden ze ook een masterclass gewonnen van een expert in hun discipline en ze mochten een voorstelling bezoeken. Dat gaan ze zondag 31 mei ondernemen.  Door het ZID theater wordt er een Wereldfeest georganiseerd met flamenco, tango en Afrikaanse djembe optredens. Daaraan voorafgaand volgen ze een workshop Afrikaanse dans. Voor de pauze hebben ze een Meet & Greet met artistiek leider van het ZID Theater: Sebo Bakker en danseres Petra Morel. Aan hen mogen zij al hun vragen stellen over het artiestenleven. Vervolgens mogen ze hun act aan Sebo laten zien. Hij zal hen feedback geven en dan krijgen ze de kans om op te treden voor het publiek van het Wereldfeest. Heel erg spannend dus en wie weet waar dit naartoe leidt. We blijven hen volgen....

Dus iedereen die hun optredens gemist heeft, kan hen zondag aanschouwen op het Wereldfeest van het ZID theater op de Roos van Dekamaweg 1 in Bos en Lommer.

Onderstaand foto's van de repetities voor het festival.



Tekst: Michelle van Aggelen
Foto's: Nienke Berghuis

0 reacties: